You, the petitioner
Familie 5

Houd de familie in Heerhugowaard

3,573 signatures

De ons bekende familie wordt na 6 jaar asielprocedures te hebben afgewacht donderdag overgeplaatst naar Amersfoort. De procedures zijn nog niet afgerond en beroep loopt nog. Wij verzoeken om de familie het verdere verloop van de asielaanvraag hier te laten afwachten om onnodige stress te voorkomen.

Petition

We

Vrienden van de familie, bezorgde burgers en inwoners van de gemeente Alkmaar.

 

observe

  • Na 6 jaar procedures afgewacht te hebben voor de asielaanvraag van de familie worden zij ineens, binnen een week, naar een andere gemeente overgeplaatst.

  • Er wachten nog meerdere beroepsprocedures en er zijn belangrijke medische gronden waar nog naar gekeken moet worden.

  • De laatste 6 jaar is de familie goed ingeburgerd, studeren de kinderen en de familie is een belangrijk en zeer gewaardeerd onderdeel van de lokale gemeenschap geworden.

 

and request

Om de beslissing voor overplaatsing naar Amersfoort van donderdag 9/7 terug te draaien. Om de familie de kans te geven het beroep en verdere mogelijke procedures af te laten wachten in het AZC in Heerhugowaard, zodat Aygun haar school, Rufat zijn studie in Haarlem en Mehman zijn behandeling voor zijn hartklachten hier kan voortzetten zonder onnodige stress en de familie hier hun bijdrage aan de gemeenschap kan blijven geven.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Heerhugowaard 
Petition desk:
Closing date:
2020-12-31 
Lead petitioner:
Martin van Elmpt 
Organisation:
Manage to Lead 
Website:

History

Signatures

Updates

Het is gelukt!

Anderhalf jaar geleden zijn we deze petitie begonnen om de familie in Heerhugowaard te houden. Dat is toen niet gelukt, maar het is toch zeker niet voor niets geweest. Er zijn twee rechtszaken voor nodig geweest, een nieuw verhoor van het IND, heel veel spanning en dreigementen om naar Azerbeidzjan te worden gestuurd. Maar uiteindelijk is het toch gelukt!!! Ze hebben een vergunning gekregen, de familie mag blijven.

+Read more...

Na bijna 8 jaar kunnen ze hun leven weer oppakken. Hopelijk komen ze snel naar Alkmaar.

Enorm bedankt voor alle inzet, het heeft zeker geholpen. De laatste rechter was erg onder de indruk van de steun van ons allemaal.

Met heel veel plezier zullen wij deze petitie dus nu afsluiten.

2022-04-25

Campagne update

Na de enerverende afgelopen weken lijkt het misschien even wat rustiger maar niets is minder waar. We zijn achter de schermen hard aan het werk met een campagne plan, zijn begonnen met het opzetten van een organisatie voor de langere termijn, er wordt verder onderzoek gedaan naar internationaal recht, we houden de situatie in Azerbeidzjan in de gaten, houden contact met de pers, en vooral en nu even het allerbelangrijkst, we houden nauw contact met de familie in Emmen om te zorgen dat ze zich niet verlaten voelen.

+Read more...

Zowel hier als op de website zullen we iedereen op de hoogte houden van het laatste nieuws, en we zullen ook snel een overzicht plaatsen over wat nu precies hun situatie is, en de volgende acties. Dank voor jullie support, blijf delen, schrijven en neem ook vooral contact op als je ideeën hebt of mee wil werken! Ook kunnen er nu donaties gegeven worden zodat we dingen beter op kunnen zetten en ook onze tijd en energie hier in kunnen blijven steken. We gaan ze terughalen!!

2020-10-06

Toch naar Emmen

Ondanks al onze inzet en acties zijn de familie op 1 oktober toch naar Emmen gestuurd, een doorgangs/gezinslokatie, ver van huis. Het was een zeer emotioneel afscheid: zie NH Nieuws

En we geven niet op, integendeel! We gaan door met onze campagne "Hou ze Thuis, in Nederland, bij ons in Alkmaar!" We gaan ze terughalen naar hun familie en vrienden.

+Read more...

Jouw hulp en handtekeningen blijven enorm belangrijk! Blijf dit delen! Alle laatste informatie is te vinden op www.houzethuis.nl

2020-10-02